vragen

Veelgestelde
vragen

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van fase 1 is op vrijdag 15 december 2023 gestart en fase 2 op 26 januari 2024. 

De appartementen van fase 3 zijn op maandag 4 maart 2024 in verkoop gegaan. 

Zijn er nog woningen en appartementen te koop?

Op de projectwebsite in de woningconfigurator vindt u het overzicht van de woningen en appartementen van alles fases, mochten er nog woningen en appartementen beschikbaar zijn kunt u dat hier terugvinden.

Wanneer zijn de definitieve prijzen bekend?

De definitieve prijzen zijn in de woningconfigurator en bij de downloads op de website zichtbaar.

Zijn er goede tekeningen en plattegronden beschikbaar?

De definitieve verkooptekeningen en plattegronden zijn via de downloads beschikbaar.

Hoe verloopt de toewijzing?

Wanneer de inschrijfperiode is gesloten, kunt u uw inschrijving niet meer wijzigen. Daarna staat er een toewijzingsoverleg gepland waarin de woningen of appartementen volgens de toewijzingscriteria worden toegewezen. Dezelfde dag zullen alle gelukkige kandidaten door één van de makelaars worden gebeld.

Als u geen woning of appartement hebt toegewezen gekregen, wordt u niet door ons gebeld. Bent u niet door ons gebeld, dan kunt u dus concluderen dat u helaas geen woning hebt toegewezen gekregen.

Hoeveel punten kan ik krijgen in totaal?

In de inschrijfperiode na de start verkoop van ROSA fase 1, 2 & 3 wordt uw inschrijving in ons systeem verwerkt en ontvangt u op verschillende criteria punten die worden meegenomen bij de toewijzing. Deze criteria zijn:

50 punten        
Eerste keuze; Eerst wordt er gekeken welke geïnteresseerden de woning als eerste keuze hebben opgegeven.

30 punten    
Woonachtig in Barendrecht; Woont u op dit moment in Barendrecht, dan ontvangt u, als eis vanuit de Gemeente Barendrecht dit voordeel.

25 punten  
Werkend in Barendrecht; Werkt u op dit moment in Barendrecht, dan ontvangt u, als eis vanuit de Gemeente Barendrecht dit voordeel.

20 punten        
Financiële verklaring; Bij uw inschrijving kunt u een financiële verklaring toevoegen. Met deze verklaring geeft u aan dat u de woning van uw keuze kunt financieren. Deze kan bij de start verkoop eenvoudig en zonder extrakosten opgesteld worden door de financieel adviseur

20 punten        
Interesse doorgegeven; In de previewfase kunt u uw interesse voor een bepaald bouwnummer al aan ons kenbaar maken. U ontvangt punten als u in deze previewfase uw interesse via “mijn woning” aan ons doorgeeft. De previewfase van 1, 2 en 3 zijn al voorbij.

10 punten        
Woonwensen doorgeven; Via uw persoonlijke accountomgeving op www.rosabarendrecht.nl kunt u uw woonwensen doorgeven.

Het totaal aantal punten geeft de rangschikking aan. Mochten er meerdere geïnteresseerden zijn met hetzelfde aantal punten, dan wordt de woning toegewezen aan degene die zich het eerst als geïnteresseerde voor ROSA op de website heeft aangemeld.

Ik heb me alleen op mijn naam aangemeld via de website, maar ik wil de woning uiteindelijk met mijn partner kopen. Is het een probleem?

Dit is geen probleem. U kunt bij het aangaan van de koop- aannemingsovereenkomst aangeven of u alleen of samen de woning koopt.

Waar kan ik mijn financiele verklaring uploaden?

Zodra de verkoop start ziet u onder "mijn woning" op uw persoonlijke pagina een formulier om u op (een) bouwnummer(s) in te schrijven. Vervolgens komt u op een inschrijfformulier waar u een aantal vragen kunt beantwoorden en de documenten kunt uploaden zoals een financiele verklaring.

Hoe oud mag de financiƫle verklaring zijn?

De financiële verklaring mag bij de inschrijving/verkoop niet ouder zijn dan 3 maanden.

Wanneer moet ik mijn hypotheek geregeld hebben?

U heeft na het ondertekenen van de koop-aannemingsovereenkomst nog 2 maanden de tijd om uw hypotheek te regelen. het is echter aan te bevelen voor het aangaan van de koopovereenkomst een financiële verklaring of hypotheekofferte aan te vragen waaruit blijkt dat u het benodigde hypotheekbedrag kunt financieren.

Wanneer start ik met betalen?

Bij transport van de grond wordt een deel van de koop- en aannemingssom in rekening gebracht.

Wanneer zal de woning of het appartement opgeleverd worden?

Naar verwachting is de bouwtijd circa 12 maanden vanaf de datum start bouw voor de woningen. Bij de appartementen zal dit langer zijn.

Kan ik na de oplevering nog voor een aanbouw kiezen?

In veel gevallen kan dit vergunningsvrij gerealiseerd worden. Gebroeders Blokland kan tijdens de bouw geen voorbereidingen realiseren en ook geen aanbouw realiseren na oplevering.

Kan er geschoven worden met de locatie van het huis op de kavel?

Nee, dit is niet mogelijk. De positie van de woning is vastgelegd in de bouwvergunning.

Wat is al in de woning opgenomen?

De woningen van ROSA fase 1 & 2 worden voorzien van een compleet afgewerkte badkamer en toilet Verder is de woning voorzien van een duurzaam klimaatsysteem welke in basis vanuit een huurconcept wordt aangeboden. Dit klimaatsysteem kan optioneel afgekocht worden.

De appartementen van ROSA fase 3 worden ook voorzien van een compleet afgewerkte badkamer en toilet. Verder is het appartement voorzien van een duurzaam klimaatsysteem welke inclusief bij de v.o.n. prijs inbegrepen. 

Wat moet er nog bij de woning of het appartement gekocht worden?

In de online woningconfigurator laten we alle mogelijke ruwbouw- en afbouwopties zien.

Met deze handige tool kunt u vrijuit fantaseren over hoe u uw nieuwe woning wilt indelen. 

Heeft de woning of het appartement standaard vloerverwarming en vloerkoeling?

De warmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en topkoeling in de zomer. Met de topkoeling kan de woning een aantal graden gekoeld worden.

Kan de garage vergroot worden?

Bij een aantal bouwnummers is het mogelijk om de berging/ garage te verlengen. De mogelijkheid om dit te kiezen staat in de woningconfigurator.

Ben ik verplicht om een tuin af te nemen via Gebroeders Blokland?

Nee, u bent hiertoe niet verplicht. Boudewijn Hoveniers helpt u graag vanaf het begin met ontwerpen en tot het einde bij de realisatie. 

Kan ik zelf een indeling maken voor de zolder?

In de woningconfiguartor kunt u uit diverse indelingen kiezen. Is dit niet naar uw wens? Dan kunt u de indeling zelf verzorgen na de oplevering van de woning.

Wat zijn de afmetingen van de kavels?

De m2 staan vermeld in de woningconfigurator op de website. Daarnaast is er per bouwnummer een kavelpaspoort beschikbaar.

Is er een lift aanwezig in het appartementencomplex?

Het appartementencomplex beschikt over een lift.

Nog een vraag?

Heeft u na het lezen van deze FAQ nog vragen? Bel of mail gerust met de makelaars. Onze makelaars Thekla Trouw en Maarten Smit beantwoorden uw vragen met plezier.

Natuurlijk kunt u later ook contact opnemen met de makelaars. Voor als u vragen heeft, maar ook als u hulp nodig heeft bij het invullen van het online inschrijfformulier of bij de financiële verklaring.

Verkoop en informatie